2018 China zhvillimi makineri gome

Që nga bottoming jashtë në vitin 2016, industria e Kinës makineri gome vazhduar të përmirësohet në vitin 2017, me një rritje dyshifrore në të ardhurat e shitjes, një rritje të konsiderueshme në të ardhurat e eksportit, dhe një rritje të konsiderueshme në rentabilitetin e korporatave. Sipas brendshëm industrisë, kompanitë vendase dhe të huaja gomave janë në mënyrë aktive duke investuar, dhe kërkesa për makineri të gomës, veçanërisht të lartë saktësi makineri gome inteligjente, është duke u përmirësuar. Pritet që industria e Kinës makineri gome zyrtarisht do të hyjë në kanalin lart në 2018.
Rubber ardhurat e shitjes ndërmarrjeve makineri u rrit në mënyrë të konsiderueshme
Sipas statistikave të makinerive të gomës anëtarëve profesionale të Kinës Kimike Shoqatës Pajisje, në vitin 2017, 24 ndërmarrjet e mëdha makineri gome në të gjithë vendin ka arritur të ardhurat e shitjes prej 7.735 miliardë juan, një rritje prej 11.3%. Për analogji, të ardhurat e përgjithshme e shitjes së industrisë së Kinës makineri gome në vitin 2017 pritet të arrijë në 10.65 miliardë juan, një rritje prej 10.9%. Kjo është për herë të parë nga viti në vit rritja e në të ardhurat e shitjes industrisë që nga viti 2015.
Në vitin 2017, shkalla e përgjithshme operative të ndërmarrjeve makineri gome Kinës ishte relativisht e lartë, dhe të ardhurat e shitjes së ndërmarrjeve më të rritur. Në mesin e kompanive të anketuara 24, ka pasur 15 shitjet rritja e të ardhurave, 8 rënie, dhe top 10 shitjet ardhurat ishin 6.54 miliardë juan, të kontabilitetit për 61.4% të totalit të të ardhurave të shitjes, dhe përqendrimi industrisë u rrit me 0.7%. Më të fortë dhe më të fortë.
Në mënyrë të konsiderueshme rritur profitabilitetit
Jo vetëm që ka të ardhurat e shitjes arritur rritje të konsiderueshme, por fitimi i industrisë së makinerive gomës Kinës gjithashtu është rritur ndjeshëm në vitin 2017 në krahasim me vitin e kaluar, dhe rentabilitetin e industrisë është rritur ndjeshëm.
Është e kuptueshme se 24 ndërmarrjet makineri gome janë të gjitha të bërë fitime pozitive, dhe ndërmarrjet rritjen e fitimit përbëjnë shumicën. Në veçanti, rentabilitetin e kompanive të listuara makineri gome është përmirësuar dukshëm. Për shembull, në vitin 2017, kompania ka arritur një fitim prej gati 93 milion euro juan, ndërsa në vitin 2016 ajo ishte një humbje e 770 milionë juan.
Sipas analistëve të industrisë, forca lëvizëse për rritjen e fitimit është kryesisht rritja e urdhrave dhe përmirësimi i produktit diferencë bruto. Megjithatë, vlen të përmendet se çmimi i lëndëve të para është rritur ndjeshëm, e cila ka ulur marzhet e fitimit.
Eksportet e shkëmbimit të huaj është rritur në mënyrë të konsiderueshme
Sipas statistikave, në vitin 2017, vlera e eksportit të ofrimit të 24 ndërmarrjeve makineri gome në Kinë ishte 1.836 miliardë juan, deri 32.3% nga viti në vit. Për analogji, është llogaritur se vlera e përgjithshme e eksportit të industrisë së makinerive gomës të Kinës do të arrijë 360 milionë US $ në vitin 2017, një rritje nga viti ne vit prej 20%.

Sipas analistëve të industrisë, rritja e të ardhurave valutore nga eksporti është kryesisht për shkak të faktit se kompanitë e Kinës gomave janë përgjigjur me "opozitën dyfishtë" SHBA dhe fabrikat e vendosura gomave në Shtetet e Bashkuara dhe në Azinë Juglindore. Kërkesa për makineri gome ka formuar një kulm të vogël. Aktualisht, entuziazmi i kompanive gomave të Kinës për të ndërtuar fabrika jashtë shtetit vazhdon të eksitohet. Sipas statistikave paraprake, më shumë se 10 projekte të gomave duke filluar apo duke planifikuar për të filluar. Përveç kësaj, investimi tregu gomave International është e qëndrueshme, dhe ka më shumë projekte të investimeve gomave në Continental dhe Bridgestone, e cila gjithashtu paraqet një themel për eksportin e makinerive të gomës në Kinë. Industria pret që eksportet makineri gome Kinës do të vazhdojë të përmirësohet në vitin 2018, dhe shkalla e ndërkombëtarizimit do të përmirësohet më tej.


Ora Post: Aug-24-2018
WhatsApp Online Chat !