2018 Кина за развој гумени машини

Од падот во 2016 година, гумени машини индустрија во Кина продолжува да се подобрува во 2017 година, со двоцифрена стапка на пораст во продажбата на приходи, значително зголемување на приходи од извоз, и значително зголемување на корпоративните профитабилност. Според индустрија инсајдерите, домашни и странски компании во гумите се активно инвестирање, а побарувачката за гума машини, особено висока прецизност интелигентни гумени машини, се подобрува. Се очекува дека гумени машини индустрија во Кина официјално ќе влезе во нагорна канал во 2018 година
приходите од продажба гумени машини претпријатија значително се зголеми
Според статистиката на гумени машини професионалните припадници на Кина Хемиски Опрема асоцијација, во 2017 година, 24 големи гумени машини претпријатија низ земјата постигна приход од продажби на 7,735 милијарди јуани, што претставува зголемување од 11,3%. По аналогија, на приход од вкупната продажба на Кина гумени машини индустрија во 2017 година се очекува да достигне 10.65 милијарди јуани, што претставува зголемување од 10,9%. Ова е првото зголемување за период од една година во приходите од продажба индустрија од 2015 година
Во 2017 година, вкупниот оперативен стапка на гумени машини претпријатија во Кина е релативно висока, и приходи од продажба на повеќето претпријатија се зголеми. Меѓу 24 компании опфатени со истражувањето, имаше 15 продажбата на раст на приходите, 8 опаѓа, а врвот приходи од продажба на 10 беа 6,54 милијарди јуани, сметководство за 61,4% од вкупниот приход од продажби и концентрација бележи пораст од 0,7%. Посилен и посилен.
Значително подобрена профитабилност
Не само што има приход од продажби постигнато значителен пораст, но профитот на Кина гумени машини индустрија, исто така, значително се зголеми во 2017 година во споредба со минатата година, и профитабилноста на оваа индустрија значително се зголеми.
Разбирливо е дека 24 гумени машини претпријатија се сите одлуки позитивен профит и раст на профитот претпријатија сметка за поголемиот дел. Особено, на профитабилноста на котирани гумени машини претпријатија е значително подобрена. На пример, во 2017 година, компанијата оствари профит од речиси 93 милиони долари, а во 2016 година тоа е загуба од 770 милиони јуани.
Според аналитичарите од конкретната индустрија, движечка сила за раст на профитот е главно на зголемување на нарачки и подобрување на производ бруто маржа. Сепак, вреди да се напомене дека цената на суровините се зголеми нагло, која го намали профитот на маргините.
Извозот на девизните значително се зголеми
Според статистичките податоци, во 2017 година, вкупната вредност на извозот на испорака 24 гумени машини претпријатија во Кина е 1.836 јуани, до 32,3% од година во година. По аналогија, се проценува дека вкупната вредност на извозот на Кина гумени машини индустрија ќе достигне 360 милиони САД $ во 2017 година, зголемување од година на година на 20%.

Според аналитичарите од конкретната индустрија, растот на девизните приходи од извозот главно се должи на фактот дека компаниите гуми Кина одговорија на САД "двојно опозицијата" и воспостави фабрики гуми во САД и Југоисточна Азија. Побарувачката за гумени машини е формирана мала кулминација. Во моментов, на ентузијазмот на компании гуми во Кина за изградба на фабрики во странство продолжува да ферментира. Според прелиминарните статистички податоци, повеќе од 10 проекти за гуми се започнува или планирате да започнете. Покрај тоа, меѓународни инвестиции на пазарот во гумата е стабилна, а тука се и повеќе инвестиции гуми проекти во континентална и Bridgestone, кој исто така поставува основа за извоз на гумени машини во Кина. Индустријата очекува дека извозот гумени машини во Кина ќе продолжи да се подобри во 2018 година, како и степенот на интернационализација ќе се подобри.


Време на мислењето: Aug-24-2018
WhatsApp Online Chat !